Executive coaching

Executive coaching

boeken-header-1.png

Executive coaching met Anouk

Ben je bestuurder, directeur, leider, CEO, CFO en etc? Executive coaching of management coaching met Anouk Brack onderscheidt zich van vele andere.

 • Je hebt je al behoorlijk ontwikkeld.
 • Je zit niet te wachten op meer van hetzelfde.
 • Je wilt level up.

Daar kan ik je bij helpen. Natuurlijk geef je zelf de richting aan. Want jij kent jouw situatie, vragen en doelen het beste. Daarop richten we ons tijdens onze sessies

Meerwaarde

 1.  Als internationaal expert in leiderschapsontwikkeling deel ik mijn kennis met je. Ik heb 20+ jaar ervaring, o.a. als docent aan de Universiteit van Wageningen.
 2. Ik deel de krachtigste modellen en technieken met je om vanuit overzicht en rust leiding te geven. Zelfs in een complexe en snel veranderende situatie. Dankzij dit inzicht schakel je snel, zonder je gejaagd te voelen.
 3. Werken met mij is steeds een strategische adempauze.
 4. Ik heb diverse managementboeken op mijn naam staan en kun je hier meer over mij lezen.

Plan een kennismakingsgesprek in

Anouk executive coaching

Het kiezen van een executive coach is een persoonlijke zaak. Het is fijn eerst kennis te maken en te verhelderen wat ik voor je kan betekenen. Plan meteen een vrijblijvend online gesprek in om te ontdekken of wij een match zijn voor executive coaching. Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.

Welke stappen maakten anderen dankzij coaching?

Technieken met stevige wetenschappelijke onderbouwing - Anouk is een goede begeleider. Totaal niet zweverig (waar ik voordat we begonnen wel een beetje bang voor was), maar gebruikt technieken met een stevige wetenschappelijke onderbouwing. Ze heeft me geholpen met het stellen en beantwoorden van de juiste vragen waardoor ik meer inzicht in o.a. mijn drijfveren heb gekregen. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Abigail Lierens

Hoofd compliance bij BinckBank, voormalig Rabobank en Autoriteit Financiële markten

Herman Meppelink, deelnemer individueel leiderschapstraject

Effectiever leiding geven op basis van authenticiteit - Ik ben aan de training begonnen omdat ik het gevoel had dat ik in mijn traditionele manieren van ontwikkelen en scholen niet verder kwam. Deze coaching heeft me wél resultaten opgeleverd: het verbinden van mijn intuïtieve wijsheid met mijn intellectuele denken. Het coachen van mijn opleidingsmanagers gaat beter. Ik kan iedereen die effectiever leiding wil geven werken met Anouk van harte aanbevelen.

Herman Meppelink

Directeur onderwijs

Ik geef het traject een 9 - De coaching van Anouk heb ik als een echte samenwerking ervaren. Ze weet precies wat op welk moment van belang is. Ik ben niet overspannen geraakt op een moment dat dat risico er wel was. Het heeft me een nog betere adviseur gemaakt met meer overtuigingskracht en dieper inzicht. Ik geef het traject een 9. Ik kon het geleerde (zakelijk en persoonlijk) meteen gebruiken en het werkte ook meteen in mijn voordeel.

Ina Sok

Reputatiemanager en creatief adviseur

Helder inzicht in situaties, werkrelaties of mezelf - Anouk brengt lichtheid in het gesprek en staat open voor elk vraagstuk: niets is raar, vreemd of stom. Anouk neemt alles heel serieus, maar tegelijk is er veel humor in onze gesprekken. Ik had moeite om online contact te leggen met mijn medewerkers en echt aanwezig te zijn. Maar door specifieke oefeningen ben ik er echt nu bij en niet in mijn hoofd bezig met de rest van de week of andere klussen.

Ingrid Hijman

Hoofd studenten service centrum, Wageningen University

Een plan gericht op kansen - Omdat Anouk Brack sturend en geduldig is, empathisch is en feedback geeft, luistert en bruikbare opdrachten geeft, meedenkt en fysieke trainingen laat doen, kan zij iemand uiteindelijk verder helpen met het uitwerken en uitvoeren van een plan gericht op kansen.

Jan van Miltenburg

Autoriteit Financiële Markten, Amsterdam

Door mijn glazen plafond - Toen ik een aantal jaren geleden bij Anouk binnenstapte was dat met de coachingsvraag om mijn eigen glazen plafond door te breken. Ik ging weg met veel meer dan dat! Door de technieken van Leadership Embodiment te volgen ben ik niet alleen persoonlijk gegroeid. Ik ben ook veel effectiever geworden in het bereiken van gewenste beweging in vergadering en bijeenkomsten. Ook de 1 op 1 contacten verlopen natuurlijker. Dank Anouk, voor het verder helpen ontsluiten van mijn potentieel.

Jorijn Scholten

Bestuurder en toezichthouder voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving

Meer focus als er veel op je af komt - Ik was toe aan het aanbrengen van meer focus in mijn leiderschap. Ik merkte dat er veel op mij afkwam en dan helpt het als je snel weet wat urgent is en wat belangrijk. Dit traject brengt mij meer inzicht door de organisatiebloei methode van Anouk Brack waarmee ik bepaal: op welke plek is er nog ruimte of ontwikkeling nodig? Ik gun dit alle leiders die verder willen werken aan hun ontwikkeling.

Peter van Vliet

Hoofd handhavingsorganisatie gemeente Den Haag

Aanrader voor ambitieuze managers - Ik wilde in alle waan van de dag focus houden op mijn ambities en voortgang blijven boeken. Ik worstelde met de vertaalslag van management naar ambitieuze doelen in deze politieke organisatie. Ik heb ook veel tips en trics gekregen en heb weer scherp welke management-tools handig zijn voor welke uitdaging. Dit traject is een aanrader voor ambitieuze managers!

Petra Witteman

Stadsdeelmanager gemeente Den Haag

Maak kennis met executive coach Anouk Brack

Tekst van de video

Wat kun je verwachten van excecutive coaching bij mij?


Jij bent bijvoorbeeld bestuurder, directeur, leider, CEO, CFO, enzovoort, en je heb je al behoorlijk ontwikkeld. Je wil wel level-up, maar niet door nog meer van hetzelfde te doen. Nou, daar kan ik je bij helpen!


Natuurlijk breng jezelf je focus aan, want jij kent jouw situatie en doelen het beste. Maar ik geef je een paar voorbeelden van waar ik mensen bij geholpen heb.


Ik werkte bijvoorbeeld met een gedreven VP graag CEO wilde worden, en ik heb met haar het innerlijke- en uiterlijke werk gedaan dat nodig was zodat het een no-brainer werd dat zij die positie moest hebben.


Ik leerde ook een directeur van een fabriek te stoppen met zo veel te praten, mensen te vertellen wat de bedoeling was, en level-up te gaan; zodat hij nog beter die situatie kon scheppen die nodig was, en dat mensen zelf verantwoordelijkheid konden nemen, konden groeien. Hij kon aan succession planning gaan doen dan heeft zichzelf daarmee van harte overbodig gemaakt en level-up gegaan in zijn carrière en in zijn leiderschap.


Ik heb ook een commissaris van verschillende raden van toezicht in de zorg en woningbouw geholpen. Ze wilde beter gehoord worden want ze bracht een belangrijk systeemperspectief in over duurzaamheid en innovatiekracht dat niet altijd gehoord werd en ik wel van vitaal belang was voor het voortbestaan van de organisaties. Nu word ze ook veel gevraagd als interimmer en dan willen zij haar niet meer laten gaan omdat ze zelf verbindend en resultaat gericht is, en dat juist doet vanuit het grotere plaatje.


Nou dat zijn drie voorbeelden van hoe mensen level-up gaan met mijn executive coaching. Die volgende stap zit nooit het in meer gaan doen van hetzelfde, dat weet je. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Dat kan wel, maar het gaat sneller en het is leuker als je je laat helpen.


Daar is wel wat lef voor nodig en krijgt natuurlijk hulp daarbij, en dan gaat het heel hard.


Plan een kennismakingsgesprek in, dan zie ik ernaar uit om je te ontmoeten.

Leiderschapsontwikkeling executive coaching

Drie dimensies van leiderschapsontwikkeling

In de meeste leiderschapscoaching en -training is maar aandacht voor één dimensie van ontwikkeling. De bekende ‘skill’ dimensie van vaardigheden. Maar dat is maar een van de drie dimensies van ontwikkeling. Door te groeien in alledrie de dimensies van leiderschap focus je op de bedoeling en belichaam je leiderschap vanuit inspiratie. Hierdoor kun je samenwerken met flow en realiseer je mooie resultaten die ertoe doen.

1. State – Stroomlijn lichaam en geest met technieken uit vechtkunst & biologie

 

 • Speciaal toegepast voor leiders zoals jij met veel ambitie en een vrij volle agenda
 • Het belichamen van jouw leiderschap – zelfregulering oftewel state-ontwikkeling
 • Aandachtig en krachtig aanwezig kunnen zijn in uitdagende situaties
 • Blijf niet hollen. Juist een adempauze zorgt voor nieuwe inzichten en energie
 • Ruimte bieden aan verandering vanuit rust
 • Je beste zelf zijn, ook onder druk

2. Stage – Zie de eenvoud achter de complexiteit

 

 • Leer veerkrachtig omgaan met complexe situatie. Handel toch goed, ook al heb je niet direct een oplossing.
 • Hoe geef je leiding aan teamleden die zelf veel verantwoordelijkheid hebben?
 • Hoe zorg je dat je vaker wat meer ruimte voor een strategische adempauze hebt?
 • Hoe voor kom je dat de dag vol loopt met overleggen en e-mails afhandelen?

3. Skill – Pak voor elke klus het juiste gereedschap

 

 • In welke vaardigheden blink je in uit en hoe kun je die nog meer ruimte geven?
 • Welke valkuilen heb je en hoe kun je het zo regelen dat ze geen belemmering meer zijn?
 • Welk voorbeeldgedrag hoort bij jouw leiderschap?Wat vraagt de situatie van je?
 • Hoe wordt je op korte termijn een lerende organisatie? En hoe zet je deze groei door op lange termijn?

Executive coaching: hier hielp ik andere leiders mee

Samen aan de slag? Hieronder tref je voorbeelden van coaching thema’s waarin ambitieuze leiders en gedreven professional heb begeleid:

 

Organisatiebloei – Hoe doe je samen wat ertoe doet, verminder je gedoe en werk je aan continue ontwikkeling en groei met je team(s)?


Je ideale werk – breng je werkwensen in kaart en neem de volgende stap in je carrière. Door de Leadership Embodiment technieken die ik je leer is het voor iedereen duidelijk dat de functie bij je past. Optioneel: ondersteuning bij sollicitatie, zichtbaarheid op bijvoorbeeld LinkedIn profiel.


Ervaar minder stress en meer flow – stoppen met druk zijn en leidinggeven en samenwerken vanuit rust en overzicht (en daar gek genoeg nog meer mee bereiken) als een strategische adempauze.


Online leidinggeven – Hoe creëer je verbinding, soepele samenwerking en top-resultaten als je veel leidinggeeft op afstand?


VUCA – Zinvol handelen bij complexe veranderingen en soepel begeleiden van grootschalige veranderprocessen


Creatief – Eindelijk je boek schrijven of een ander creatief proces realiseren. Vergroot je expertise en werk vanuit je kern.


Losse sessies: om een belangrijke presentatie, sollicitatie of lastig gesprek voor te bereiden; om met intellect en intuïtie een carrièrekeuze te maken uit verschillende scenario’s, om je unieke kracht soepeler te ervaren en gebruiken.

Hoe ziet een executive coaching traject eruit?

Executive coaching traject van ongeveer 9 maanden

Meestal duurt een individueel executive coaching traject met Anouk 9 maanden (korter of langer komt ook voor als er minder of meer tijd nodig is om de gestelde doelen te bereiken . Een losse sessie voor een specifieke aanleiding zoals een sollicitatie of presentatie kan ook).

Elke maand een lange en korte sessie

In een traject heeft elke maand een lange (1-1,5 uur) en korte sessie (20-30 min). In de lange sessie leren we nieuwe technieken aan en oefenen met de toepassing daarvan. Ook gaan we dieper op zaken in. In de korte sessies doen we een update hoe het gaat en kunnen we kort sparren over zaken die spelen.

Verheldering van je doel executive coaching

In de eerste sessies ga je aan de slag met een verdere verheldering van je doel: wat speelt er op professioneel en persoonlijk vlak, hoe gaat dit traject je verder helpen hierin?

Aandacht voor basistechnieken Leadership Embodiment

Je leert ook meteen de basistechnieken van Leadership Embodiment en merkt hier het effect van: je wordt minder geleefd, het wordt makkelijker om beslissingen te nemen en je leert soepeler omgaan met lastige situaties.

Dagelijkse oefening voor extra effectiviteit

Parallel aan het traject ga je aan de slag met het dagelijks beoefenen van deze technieken. Enkel door dagelijkse beoefening, zal je het ook kunnen toepassen in meer uitdagende situaties.

 

Denk aan: omgaan met kritische opmerkingen en feedback, zelf een helder punt maken zonder agressief of wazig over te komen, een potentieel conflict ombuigen naar samenwerking, etc.

Werken vanuit flow en inspiratie

Om te kunnen werken vanuit flow en inspiratie, werk je jouw persoonlijke grote driehoek uit, die je bewust en onbewust zal helpen de juiste prioriteiten te stellen en in de richting van je focus te gaan.

Naslag managementboeken van Anouk

Je kunt Anouk’s boeken De Verborgen Dimensie van Leiderschap en Leiderschap in Verandering tegelijk lezen tijdens het traject. Sommige hoofdstukken uit de boeken komen afhankelijk van jouw thema’s uitgebreider aan bod. Je krijgt toegang tot de online Academy met daarin o.a. oefeningen die aansluiten bij je traject.

Anouk executive coaching
Anouk executive coaching

Aan de slag met Anouk Brack? Plan een kennismakingsgesprek voor executive coaching in

Het kiezen van een executive coach is een persoonlijke zaak, het is fijn eerst kennis te maken en te verhelderen wat ik voor je kan betekenen. Plan meteen een vrijblijvend online gesprek in, ik zie ernaar uit je te ontmoeten