De Verborgen Dimensie van Leiderschap

De Verborgen Dimensie van Leiderschap

boeken-header-1.png

De Verborgen Dimensie van Leiderschap - Het boek

Steeds meer leiders volgen de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet: om je volledig potentieel als leider en als mens te benutten, dien je lichaam en geest te laten samenwerken. In dit boek geeft Anouk je praktische handvatten die je helpen optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Anouk’s methode put uit neurobiologisch onderzoek, technieken uit de topsport en de wijsheid van mindfulness en oosterse vechtkunst. Wil je kunnen beschikken over al je vermogens, dan heb je met De verborgen dimensie van leiderschap een krachtige tool in handen.

€ 21 – Je wordt doorverwezen naar managementboek.nl

€ 29 – Binnen 2 dagen geleverd

Over het boek

Je kunt wel zeggen dat er momenteel een revolutie gaande is in organisatieland. De grenzen zijn voor veel mensen bereikt. Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid, meetbaarheid en targets heeft geholpen maar is op veel plekken doorgeschoten. Steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart. Maar daarmee zijn we er nog niet.

 

Er is meer nodig om als leider en als mens je potentieel volledig te benutten. Dat bereik je door lichaam en geest te laten samenwerken. Recent onderzoek uit de neurowetenschappen en de psychologie laat zien dat hoe we zitten en staan onze manier van denken, voelen en spreken beïnvloedt. Als het lichaam zo’n invloed heeft op hoe we functioneren, kunnen we het ook bewust inzetten om meer te bereiken met meer gemak.

Herman Wijffels

“Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken.”

Herman Wijffels

Co-voorzitter Worldconnectors, hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’

Lisette Schuitemaker

“Anouk Brack doet wat ze schrijft. Dit is een boek vol doorleefde theorie die zij zelf elke dag in de praktijk brengt. Al lezend merkte ik hoe ik verlangzaamde, dieper indaalde, aandachtiger werd. Alsof mijn cellen al wisten waar het over ging. Het gebeurt niet vaak dat een boek niet alleen via de hersenen maar ook via de zintuigen binnenkomt. Anouk’s toegankelijke manier van schrijven maakte het lezen tot een soort meditatie waar je verkwikt van opstaat om verrijkt aan de slag te gaan. Een aanrader voor iedereen die bewust wil leven en werken.”

Lisette Schuitemaker

Auteur

Over de methode

In ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

 

Het effect? Heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

Meer recensies 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap'

Annick Schmeddes over De Verborgen Dimensie van Leiderschap

Een spannende nieuwe visie - Anouk schrijft een spannende nieuwe visie op het groeien in persoonlijk leiderschap. Ze put uit oeroude methodieken, die al jaren effectief blijken te zijn, maar legt nieuwe verbindingen, en maakt het modern. Het boek is zéér bruikbaar als je wil groeien in persoonlijk leiderschap, dat niet alleen cognitief of op wilskracht wil doen maar ook andere aspecten mee wil nemen.

Annick Schmeddes

Oprichtster Sustainable Talent

Chiel Zwarts over De Verborgen Dimensie van Leiderschap

Praktische oefeningen en inzichten - Je staat van zijn is misschien wel de belangrijkste factor in de wijsheid van je beslissingen en het effect dat je hebt op anderen. Het boek 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap' helpt je met heel praktische oefeningen en inzichten om op weg te gaan naar een lijf dat alert en ontspannen is en met meer gemak je doelen bereikt. Ik heb het met plezier gelezen.

Chiel Zwarts

Partner KSG Incompany

Voor leiders die een betere wereld willen realiseren - In de huidige donkere geo-politieke tijden is dit boek van Anouk Brack een lichtend baken voor leiders die een betere wereld willen realiseren. Waar andere boeken over leiderschap stoppen, trekt het boek van Brack hoogstaande humane waarden door naar de belichaming daarvan. Dit boek biedt je niet alleen theorie maar ook zinvolle persoonlijke oefeningen.

Em. Prof. Dr. Martin Mulder

Educatie- en Competentiestudies, Wageningen University

€ 21 – Je wordt doorverwezen naar managementboek.nl

€ 29 – Binnen 2 dagen geleverd