Leadership Embodiment

Aanbod van AnoukA

Leadership Embodiment

Aanbod van AnoukA

boeken-header-1.png
Tekst van de video

Een van de drie dimensies van leiderschapsontwikkeling is State ontwikkeling. Dat gaat over het kunnen zelf-reguleren van je staat van zijn in het moment.


Ik ben daarvoor getraind in Leadership Embodiment. Dat gaat over het belichamen van leiderschap.


Deze methode is ontwikkeld in Amerika door Wendy Palmer en zij heeft vanuit aikido en vechtkunst en vanuit oosterse wijsheidstradities de principes gepakt en vertaalt, heel bruikbaar gemaakt voor mensen in organisaties.


De Leadership Embodiment is een methode die je leert om ook onder druk je beste zelf te zijn. Om nog stralender, nog inclusiever te kunnen werken, om meer helderheid ervaren ook daar waar het verwarrend wordt.


De technieken werken allemaal via je lichaam, je adem en je focus op een snelle praktische manier. Je merkt dan dat het mogelijk is om je staat van zijn in het moment ook onder druk te kunnen veranderen.


Natuurlijk lukt het dan nog niet altijd. Het is ook een beoefening, maar je merkt meteen vooruitgang en daarom is het ook leuk om er mee bezig te blijven.


Ik ben 1 van de 1e gecertificeerde Leadership Embodiment trainers in Nederland en Europa. Ik ben er al meer dan 10 jaar mee bezig.


Ik schreef er ook een boek over: “De Verborgen Dimensie van Leiderschap” en dat heet zo omdat deze dimensie van belichaming is zo dichtbij ons dat we het als het ware niet zien.


Het is alsof je een vis vraagt hoe het water is. Die denkt ‘Water? Welk water?’. Dus daarom heet het de verborgen dimensie. Maar we kunnen ons er bewuster van zijn en het bewuster inzetten om te doen wat er toe doet.