Ondernemers

Organisatiebloei met de Strategische Adempauze

Ondernemers

Organisatiebloei met de Strategische Adempauze

boeken-header-1.png

Organisatieontwikkeling traject van 9 maanden voor ondernemers (in Arnhem en midden-Nederland) die duurzaam willen groeien, bestaande uit maandelijks een halve dag met het management team / eigenaren

Je bent bezig met de dagelijkse gang van zaken en eigenlijk best druk druk druk. Maar het knaagt. Want doe je de juiste dingen voor de lange termijn? Als je eerlijk bent weet je, je komt te weinig toe aan het werken aan de lange termijn, aan het duurzaam ontwikkelen van je zaak (om over aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en teambuilding nog maar niet te spreken). En je weet, als jullie willen groeien dan moet je de basis op orde hebben. Was er maar iemand die jullie hierin mee kan nemen.

Jullie hebben behoefte aan een strategische adempauze.

Build a plane while flying

Hoe bouw je pro-actief aan je bedrijf terwijl de dagelijkse zaken doorlopen?

Hoe maak je ruimte voor die strategiesessies en het bouwen aan wat ertoe doet?

Hoe doe je dat op een leuke en zinvolle manier zodat het je bedrijf laat bloeien?

Daarvoor is de Organisatiebloei methode ontwikkeld.

In een Strategische Adempauze traject gaan jullie met mij aan de slag om dat fundament te leggen om gezond en met plezier door te groeien.

Wat zeggen deelnemers zelf?

stahlmeisters-team

Dit is de ervaring van Stahlmeisters uit Arnhem, een software bedrijf voor de maakindustrie met twee ervaren eigenaren. Ze willen duurzaam gaan groeien.

Slow down, to speed up

Zie het traject voor je

In dit traject gaan we samen op reis. We hebben een kennismakingsgesprek om wederzijds te ervaren of we het zien zitten met elkaar.

Daarna brengen we de huidige situatie in kaart. In het begin zal ik veel vragen stellen om erachter te komen wie jullie zijn, waar de kracht ligt en wat je ontwikkelvraag is.

Dan gaan we aan de slag. We wisselen organisatieontwikkeling sessies soms af met individuele gesprekken. Daarin krijg je helder waar jouw kracht ligt en welke valkuilen je last van hebt, ook in de samenwerking.

We werken vanuit het principe dat iedereen in principe al goed is zoals die is. Vaardigheden kun je bij-leren, maar een persoonlijkheid heb je nou eenmaal (met de vele voordelen en een paar nadelen). De truc is dus hoe je elkaars bijdrage kunt waarderen, verschillen in verwachtingen kunt verhelderen en constructief kunt samenwerken met minder gedoe en meer vanuit de bedoeling.

Stap voor stap werken we met de Organisatiebloei methode aan het laag hangend fruit. Waar hebben we het meeste last van? Welke verbeteringen gaan ons meteen al blij maken?
We bekijken en versterken de individuele capaciteiten (IK), de werksfeer (WIJ) en de werkprocessen (HET) van de bedoeling van het bedrijf (de KERN).

Na deze eerste fase bepalen we het vervolg. Waar is nu eerst behoefte aan? Persoonlijke leiderschapscoaching? Een krachtig organisatie-besturingssysteem zoals Holacracy adopteren? Een business plan op 1 A4 met Buisness Model Canvas maken zodat er overzicht is en de marketeer aan de slag kan? De bedrijfscultuur passend en plezierig maken aan de hand van de waarden van Spiral Dynamics? Iets anders?

Jullie zetten steeds de volgende stap. En omdat je me elke maand ziet, kun je ook niet te lang afgeleid raken door de drukte van alledag. Want je weet dat je samen aan deze startegische doelen wilt werken. Dat dit is wat ertoe doet.

Bonusmateriaal

Leiderschap in Verandering

Het boek Leiderschap in verandering – samen doen wat ertoe doet

De Verborgen Dimensie van Leiderschap

Het boek De Verborgen dimensie van leiderschap over je beste zelf zijn onder druk

Het boek De Daily Focusplanner – Met 3x 5 minuten routines meer focus, flow en voldoening in je dag

De minitrainingen op de online academy zoals TurboFlow, Focus Dagstart, Dagoogst, en meer.

Dus, wil je ook je Organisatiebloei vergroten door…

…dan kom ik graag langs voor een kennismakingsgesprek.

coaching arnhem