Paardencoaching en Leadership Embodiment: een sterke combinatie!

Ik was zes, viel van een ezel af en brak mijn pols… Sindsdien blijf ik ver uit de buurt van alles met hoeven. Maarr, al jaren roept er altijd wel één deelnemer in mijn Leadership Embodiment trainingen dat mijn methode zo mooi past bij paardencoaching. Dus ik wist dat ik er ooit aan moest geloven. En toen kwam Leonique van Tol van het Bureau van Betekenis met haar onweerstaanbare uitnodiging.

Leonique vertelde me dat een paard is als een spiegel van jouw gedrag. De deelnemers aan haar coaching sessies ontdekken hoe hun lichaamstaal verraadt hoe ze zich voelen. Vaak zijn ze zichzelf daar niet eens van bewust. Veel waardevolle inzichten komen zo naar boven drijven bij Bureau van Betekenis! Toen Leonique me uitnodigde dat persoonlijk mee te maken, kon ik natuurlijk niet weigeren: ik was zo benieuwd of en hoe de acceptatie, het bewustzijn en het centreren uit de Leadership Embodiment methode me zouden helpen!

Giegelen van de spanning
Met een centreringsoefening neem ik het paard op in mijn ruimte. Ze volgt!
Lief paard
Angst overwonnen!

Op een donderdag in november was het zover: ik kreeg een privé sessie paardencoaching van Leonique en haar collega’s Simone van Loon en Linda Verdiesen. Alledrie bleken ze fan te zijn van mijn boek ‘De verborgen dimensie van leiderschap’! Ze toonden me hoe een paard pas ‘met je meewerkt’ als je zelf congruent bent, hoofd en lijf gestroomlijnd. De angst die ik opliep als kind bleek een behoorlijke hinderpaal. Het paard voelde wel degelijk aan hoe spannend ik het vond. Maar het is me gelukt en ik had het voor geen goud willen missen!