Net als chocolade

Net als chocolade…

… net zoals bij chocolade kun je niet beschrijven hoe dat smaakt, dat moet je próéven!

Ik had het boek van Anouk voor een deel gelezen en had ook de oefeningen geprobeerd. Maar toen Anouk ze met ons deed, was het effect veel sterker. En vooral: ze liet ons ervaren wat het effect was van de oefening in een stressvolle situatie, zowel fysiek als in een situatie waarin we kritiek kregen.

En ongelooflijk, wat een verschil! De centreer-oefening gebruikt mijn eigen natuurlijke, fysieke kracht zónder dat ik daar heel veel moeite voor hoef te doen. Wanneer ik gecentreerd ben, sta ik (letterlijk!) in mijn kracht en kan ik iedere situatie aan. Niet vanuit wilskracht of het aanspannen van mijn spieren, maar vanuit zachtheid, vanuit mijn kern.

Wat een ontzettend waardevolle oefening. Ik gun het echt iedereen om dit te ervaren!

– Jolanda Sieders