Het boek Mindfulness van Ger Schurink bespreek ik naar aanleiding van een vraag van mijn uitgever Thema. De vraag was:

Welk boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?

Nu ja, dat zijn er best veel! Ik koos het boek van Ger Schurink omdat het praktisch, down-to-earth én grappig is, maar daarom niet minder diepgaand. Ook wilde ik het naar voor schuiven, omdat het anders misschien niet de waardering krijgt die het verdient: de omslag vind ik persoonlijk niet zo mooi en ik had het zelf daardoor bijna niet gekocht.

Ger Schurink: een praktische benadering van Mindfulness

De ondertitel van Schurink’s boek luidt: Een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten. Met een praktische opbouw van zijn boek en hier en daar grappige maar inzichtelijke cartoons neemt Ger Schurink misverstanden over Mindfulness weg. Ik raad dit boek aan wanneer je goed wil snappen wat Mindfulness wel en niet is en wat je ermee kunt.

Een springplank naar Mindfulness

Dit praktische boek sluit goed aan bij de beoefening van Leadership Embodiment: het leert je stil te staan bij jezelf en de automatische piloot af en toe uit te schakelen. Met behulp van de oefeningen kan je inzicht & wijsheid ontwikkelen en leer je anders om te gaan met je gevoelens.

Benieuwd? Bekijk het boek op managementboek.nl.

Alle boeken in Anouk’s Boekhoek bekijken >