Inspiratie

Inspiratie

Op deze pagina vind je inspiratie, tips en informatie over leadership embodiment, de wetenschappelijke inzichten en de levenslessen die eraan ten grondslag liggen. In de boekhoek deelt Anouk Brack welke boeken over (belichaamd) leiderschap haar inspireren.

Kom je ook op 't Boekfeestje voor Anouk's tweede boek?

Eind april komt Anouk’s tweede boek ‘Leiderschap in Verandering’ uit. Op 21 mei vieren we dat bij de uitgever. Als je het leuk vindt om op het boekfeestje te komen, ben je van harte welkom!

Het is bij de uitgever Thema in Zaltbommel. Anouk houdt eerst een korte presentatie en daarna proosten we! Er komen opdrachtgevers en klanten van AnoukA, vrienden, familie, en de mensen van de uitgeverij. Het is op dinsdag 21 mei om 15:30 uur tot uiterlijk 18:30 ongeveer.
Je kunt je boek door Anouk laten signeren als je dat leuk vind. Als je het boek al hebt, neem je het gewoon mee. Als je het boek nu bestelt bij je aanmelding, ligt het voor je klaar. Wil je meerdere boeken, ook om weg te geven, dat kan ook.

Achterflap tekst Leiderschap in Verandering

Leiderschap in verandering is een praktisch handboek voor gedreven leiders, bestuurders en veranderaars die (nog) meer mooie resultaten willen bereiken met hun team en organisatie. Ondanks ieders goede bedoelingen, is er vaak veel dagelijks gedoe. Ruis. En dat leidt af van de kern van de zaak.

Hoe krijg je minder gedoe en kun je meer doen wat ertoe doet?
Anouk Brack geeft je een uniek overzicht van recente waardevolle inzichten in leiderschapsontwikkeling en samenwerking. Ze benoemt herkenbare problemen en de remedies ervoor.

Dit boek werkt versterkend op je eigen inzicht, kracht en creativiteit. Dat maakt Leiderschap in verandering een sparringpartner voor iedereen die effectief wil (aan)sturen in een veranderlijke omgeving.

Hoe belichaam je leiderschap zonder je een 'leider' te voelen?

Boek 'Leiderschap in verandering'

Navigeren van een complexe toekomst – Anouk Brack heeft een integrale aanpak van leiderschap ontwikkeld met concrete individuele en organisatorische activiteiten die je zullen helpen bij het navigeren van een toenemende complexe toekomst.” – Peter Merry, Ubiquity University

Boek 'Leiderschap in verandering'

“Wauw, je boek past zo precies in de ontwikkeling waar ik en mijn team in zitten. Het geeft mij een uitnodigend gevoel om dit te lezen. Je levert een prachtige bijdrage aan het leven van hopelijk heel veel lezers en zeker aan mijn leven weer.” – Godelieve Kuijpers, manager UWV

 

Focus kwijt? Grip op je werk in 15 min

Anouk's Boekhoek

Boek 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap'

“Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken.” – Herman Wijffels

 

Anouk's Boekhoek

“Welk boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?”, was de vraag die mijn uitgever Thema me een tijdje geleden stelde. Dat zijn er erg veel! Ik koos voor het boek van Ger Schurink omdat het praktisch, down-to-earth én grappig is.

Managementboek van het jaar 2018 nominatie!

Wat ben ik trots om te kunnen melden dat mijn boek De verborgen dimensie van leiderschap op de longlist van het Managementboek van het jaar 2018 staat!

TEKEN VAN ECHTE VOORUITGANG IN ORGANISATIELAND

Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid is doorgeschoten en steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart: er is een revolutie gaande in organisatieland. Dat De verborgen dimensie van leiderschap in 2017 meer dan drie maanden in de top 100 van managementboek.nl stond en nu meedingt naar de ‘hoofdprijs’ beschouw ik als een teken van échte vooruitgang!

MANAGEMENTBOEK VAN HET JAAR 2018

De verkiezing van het Managementboek van het jaar word al sinds 2003 georganiseerd door Managementboek. Uit de longlist worden door een vakjury 5 boeken geselecteerd voor de shortlist, waarna de winnaar op het Managementboekengala bekend wordt gemaakt. Onder de winnaars van vorige jaren vind je onder meer Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld (winnaar 2012), Het innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen (winnaar 2017) en Zakendoen in de nieuwe economie van Marga Hoek (winnaar 2014).

 

Turbocentreren met leiders in Geneve

Over 'De Verborgen Dimensie van leiderschap' Boek

“Anouk schrijft een spannende nieuwe visie op het groeien in persoonlijk leiderschap: groeien naar (wijs) krijgerschap. Ze put uit oer-oude methodieken, die al jaren effectief blijken te zijn, maar legt nieuwe verbindingen, en maakt het modern. Het boek is zéér bruikbaar. Het verdiept je kennis maar brengt ook concrete toepassingen.” – Annick Schmeddes, Sustainable Talent

 

Gedicht: Flow

Flow

Wat is dat dan, “in de flow zijn”? Hoe zeg je dat in woorden? Anouk Brack vat het gevoel dat zij erbij ervaart in een gedicht.

Wat is dan in de flow?

Het is niet
vanzelf, zonder moeite

Het is niet
zonder angst of ongemak

Het is niet
wachten op een wonder

Het is niet
bij heldere hemel de donder

Wat is dat dan,
in de flow?

Turbocentreren - Hoe kom je razendsnel van stress naar flow?

Anouk's Boekhoek

Ik ben zo blij om dit boek eindelijk vast te kunnen houden! Ik heb namelijk een speciale band met Opgroeien en ontwaken van Adeline van Waning, want ik mocht het in een vroeg stadium lezen én het voorwoord schrijven. Zelf heb ik er ook veel van geleerd en ik stel het dan ook met veel plezier aan jullie voor.

 

Paardencoaching en Leadership Embodiment: een sterke combinatie!

Angst overwonnen tijdens prive sessie paardencoaching

Ik was zes, viel van een ezel af en brak mijn pols… Sindsdien blijf ik ver uit de buurt van alles met hoeven. Maarr, al jaren roept er altijd wel één deelnemer in mijn Leadership Embodiment trainingen dat mijn methode zo mooi past bij paardencoaching. Dus ik wist dat ik er ooit aan moest geloven. En toen kwam Leonique van Tol van het Bureau van Betekenis met haar onweerstaanbare uitnodiging.