Inspiratie

Inspiratie

Op deze pagina vind je inspiratie, tips en informatie over leadership embodiment, de wetenschappelijke inzichten en de levenslessen die eraan ten grondslag liggen. In de boekhoek deelt Anouk Brack welke boeken over (belichaamd) leiderschap haar inspireren.

Volg je AnoukA al...

YouTube icon
LinkedIn icon
Facebook icon

Volg je AnoukA al...

LinkedIn icon

op LinkedIn?

Tips over het belichamen van leiderschap in uitdagende tijden, updates over Anouk’s boeken en trainingen.

haar Podcast?

Luister naar boeiende gesprekken met leiders en experts, en naar Anouk’s boekhoek zodat je zelf niet hoeft te lezen

YouTube icon

op Youtube?

Inspirerende video’s geselecteerd door of van Anouk zelf.

op Insight Timer?

Belichaamde wijsheid. Ze ondersteunt gepassioneerde professionals in het leveren van hun bijdrage met focus en flow

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van AnoukA en ontvang elke maand tips voor jouw leiderschap. Zo mis je niks.

  Anouk over Ajax coach Erik ten Hag in AD

  Podcasts - Leiderschap SAP

  Inspiratie & tips over je leiderschap, communicatie en organisatieontwikkeling. Luister naar boeiende gesprekken met leiders en experts, en naar Anouk’s boekhoek zodat je zelf niet hoeft te lezen.

  Luister hieronder naar de nieuwste aflevering. Ontdek hier alle afleveringen en abonneer je via je favoriete platform zoals Spotify

  Systeeminnovatie en systeemleren - Hoe dan?!

  #Systeemleren en #systeeminnovatie begeleiden, best lastig want het is complex en er zijn vaak veel mensen en belanghebbenden bij betrokken. Een goed ontwerp van het hele proces en goede begeleiding van de (online)bijeenkomsten is super belangrijk voor een leuk, leerzaam en vooral effectief leertraject dat echte resulaten oplevert in de hele keten. Als niemand het meer kan overzien, moet niemand het willen overzien. Juist dan kan je met een slim ontworpen leerproces enorme stappen voorwaarts zetten. Dat is een vak apart. Ik zette net mijn favoriete systeeminnovatie methoden op een rijtje voor een klant die mooie verbeteringen aan het maken is in de zorg. Ik deel ze met je, stuur me een bericht. Wil je sparren over welke methode bij jouw systeeminnovatie project of programma past? Dat kan :-), vind ik leuk.
  #wickedproblems #leiderschap #bedoeling

  De biologie van embodiment

  Webinar Agile Embodiment

  Webinar Agile Embodiment 2020-11-19 with Paul Takken en Anouk Brack – https://agileembodiment.com/

  Get access to – 7 of our best tips to enhance your agile working experience – Get more results by doing less – Experience going back to the roots of true agile – Journey forwards, because the future of agile is embodied

  Anouk Brack te gast in Groeivoer podcast

  In deze aflevering spreek ik met Gerhard over over leadership embodiment, persoonlijk leiderschap, omgaan met angsten en transformatie na een burn-out, over m’n missie, coping-mechanismes, omgang met angsten, je partner als business partner en transformatie na een burn-out.

  Veel luisterplezier gewenst met deze aflevering!

  APPLYING EMBODIMENT PRINCIPLES TO LEADERSHIP DEVELOPMENT IN ORGANISATIONS (48:25 MIN)

  Watch Anouk’s presentation at The Embodiment Conference 2020. An epic online event with over 500.000 participants.

  Feelgood Videoserie (Engelstalig)

  How can we shift our mental and emotional state away from anxiety and worry towards a more resourceful, positive state? In these videos I offer you quick tools and processes to help with just that. Feel free to share with others so they can support themselves and loved ones in these challenging times. The practices draw on my expertise in Leadership Embodiment, a method for improving our state of being, also under pressure.

  Anouk live bij New Business Radio

  Live vanuit het Sterkmakers Festival van uitgeverij THEMA en opleidingsinstituut Schouten & Nelissen in Zaltbommel zond New Business Radio uit. Anouk schoof in de studio aan om te praten over persoonlijk leiderschap en haar tweede boek Leiderschap in Verandering.

  STRATEGISCHE ADEMPAUZE NODIG?

  Deze korte webinar voor gedreven managers deel ik inzichten over veranderdynamiek en leiderschap. In deze complexe tijden is het soms moeilijk om voeling te houden met je mensen, om het grotere plaatje in het oog te houden en niet geleefd te worden door online meetings.

  In deze webinar:

  • Inzicht in veranderdynamiek in complexe tijden
  • Meer focus en flow momenten hebben
  • Verbindend leiderschap vormgeven

  WEBINAR STRATEGISCHE ADEMPAUZE (30 MIN)

  Organisatiebloei = laaghangend fruit plukken

  Samenwerking – Samen doen wat ertoe doet vraagt om minder gedoe en meer bedoeling. Maar hoe en wanneer bespreek je het? En hoe zorg je ervoor dat het geen langdradig gezeur wordt maar juist energie geeft? Hoe zou het zijn om met je team samen gemakkelijk het laaghangend fruit te kunnen plukken? Dat levert verbinding, werkvoldoening en grotere effectiviteit op. Allemaal in een klap. In dit artikel lees je hoe dat kan

  Te gast bij podcast nieuwe leiders

  AnoukA Podcast

  Hoe breng je als leider je hoofd, lichaam, emotie en intuïtie op één lijn? In deze aflevering van De Nieuwe Leiders Podcast spreekt Anouk met Petra Kuipers over leiderschap, over waar wetenschap en spiritualiteit elkaar raken en over zachtmoedige krijgers. Bovendien geeft Anouk een simpele maar krachtige tool waarmee je op elk moment kunt intappen op een diepere wijsheid die je als leider tot je beschikking hebt.

  Bekijk ook Insight Timer meditatie app

  Anouk heeft audio-oefeningen op de Insight Timer staan die al 47.000 keer geluisterd zijn. Ze wordt door 1000 mensen gevolgd

  Corona journaal - tips om mentaal minder last van Corona crisis te hebben

  Vechten met de werkelijkheid heeft geen zin

  Anouk ging in gesprek met managementboek.nl over de organisatiebloem. Hoe zet je deze in om zaken op de juiste plek aan te pakken en veranderingen goed te doseren?

  En: is kwetsbaarheid altijd een goed idee in leiderschap? Hoe zet je de principes van de 3 A’s – Aandacht, Acceptatie en Adaptatie – in?

  1001 boeken over Leiderschap...

  Op managemenboek.nl vind je 1001 boeken over Leiderschap. Dan moet je wel van goede huize komen om nog iets waardevols over dit onderwerp toe te voegen, zo merkt coach/trainer Sylvie van der Haar op. “Maar laat dat maar aan Anouk Brack over.” schrijft ze.

  Sylvie, coach/trainer in haar eigen bedrijf, schreef voor Managementboek.nl een recensie over Leiderschap in Verandering: “Een waardevolle, unieke kijk.” Ze gaat dieper in op het nieuwe model dat in het boek wordt geïntroduceerd: de Organisatiebloem. En ook Sylvie is onder de indruk van het mooie voorwoord van “de man achter de schermen”.

  Anouk bloost nog steeds na van alle mooie woorden…

  Rik's voorwoord integraal gedeeld door New Heroes!

  Aanbieder van online management- en leiderschapstrainingen New Heroes wilde graag het nieuws over Anouk’s tweede boek delen. Ze waren zo onder de indruk van de mooie woorden die Rik had neergepend in het voorwoord dat ze besloten dit integraal over te nemen!

  Rik stelt dan ook een terechte vraag: zou het een idee zijn om naast bewust leiderschap ook eens wat aandacht te geven aan bewust volgerschap? Lees de volledige blog op de site van New Heroes:

  Boekfeestje voor Leiderschap in Verandering (1:22 min)

  Hoe belichaam je leiderschap zonder je een 'leider' te voelen?

  Boek 'Leiderschap in verandering'

  Navigeren van een complexe toekomst – Anouk Brack heeft een integrale aanpak van leiderschap ontwikkeld met concrete individuele en organisatorische activiteiten die je zullen helpen bij het navigeren van een toenemende complexe toekomst.” – Peter Merry, Ubiquity University

  Boek 'Leiderschap in verandering'

  “Wauw, je boek past zo precies in de ontwikkeling waar ik en mijn team in zitten. Het geeft mij een uitnodigend gevoel om dit te lezen. Je levert een prachtige bijdrage aan het leven van hopelijk heel veel lezers en zeker aan mijn leven weer.” – Godelieve Kuijpers, manager UWV

  Focus kwijt? Grip op je werk in 15 min

  Anouk's Boekhoek

  Boek 'De Verborgen Dimensie van Leiderschap'

  “Wie een leider wil zijn en zeker wie als leider wil dienen moet kunnen beschikken over al zijn of haar vermogens. Dit boek bevat tal van bruikbare suggesties om je volledige potentie te ontwikkelen en gebruiken.” – Herman Wijffels

  Anouk's Boekhoek

  “Welk boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?”, was de vraag die mijn uitgever Thema me een tijdje geleden stelde. Dat zijn er erg veel! Ik koos voor het boek van Ger Schurink omdat het praktisch, down-to-earth én grappig is.

  Managementboek van het jaar 2018 nominatie!

  Wat ben ik trots om te kunnen melden dat mijn boek De verborgen dimensie van leiderschap op de longlist van het Managementboek van het jaar 2018 staat!

  TEKEN VAN ECHTE VOORUITGANG IN ORGANISATIELAND

  Het oude rationele paradigma van resultaatgerichtheid is doorgeschoten en steeds meer leiders volgen daarom de weg van hoofd én hart: er is een revolutie gaande in organisatieland. Dat De verborgen dimensie van leiderschap in 2017 meer dan drie maanden in de top 100 van managementboek.nl stond en nu meedingt naar de ‘hoofdprijs’ beschouw ik als een teken van échte vooruitgang!

  MANAGEMENTBOEK VAN HET JAAR 2018

  De verkiezing van het Managementboek van het jaar word al sinds 2003 georganiseerd door Managementboek. Uit de longlist worden door een vakjury 5 boeken geselecteerd voor de shortlist, waarna de winnaar op het Managementboekengala bekend wordt gemaakt. Onder de winnaars van vorige jaren vind je onder meer Gedeeld leiderschap van Jelle Dijkstra en Paul-Peter Feld (winnaar 2012), Het innovatiedoolhof van Gijs van Wulfen (winnaar 2017) en Zakendoen in de nieuwe economie van Marga Hoek (winnaar 2014).

  Turbocentreren met leiders in Geneve

  Over 'De Verborgen Dimensie van leiderschap' Boek

  “Anouk schrijft een spannende nieuwe visie op het groeien in persoonlijk leiderschap: groeien naar (wijs) krijgerschap. Ze put uit oer-oude methodieken, die al jaren effectief blijken te zijn, maar legt nieuwe verbindingen, en maakt het modern. Het boek is zéér bruikbaar. Het verdiept je kennis maar brengt ook concrete toepassingen.” – Annick Schmeddes, Sustainable Talent

  Gedicht: Flow

  Flow

  Wat is dat dan, “in de flow zijn”? Hoe zeg je dat in woorden? Anouk Brack vat het gevoel dat zij erbij ervaart in een gedicht.

  Wat is dan in de flow?

  Het is niet
  vanzelf, zonder moeite

  Het is niet
  zonder angst of ongemak

  Het is niet
  wachten op een wonder

  Het is niet
  bij heldere hemel de donder

  Wat is dat dan,
  in de flow?

  Turbocentreren - Hoe kom je razendsnel van stress naar flow?

  Anouk's Boekhoek

  Ik ben zo blij om dit boek eindelijk vast te kunnen houden! Ik heb namelijk een speciale band met Opgroeien en ontwaken van Adeline van Waning, want ik mocht het in een vroeg stadium lezen én het voorwoord schrijven. Zelf heb ik er ook veel van geleerd en ik stel het dan ook met veel plezier aan jullie voor.