Masterclass Authentiek Leiderschap

Masterclass Authentiek Leiderschap

Leer Leadership Embodiment technieken om ook onder druk inspirerend en authentiek te leiden en breng het geleerde meteen in de praktijk in een persoonlijke paardencoaching sessie. AnoukA Training en Bureau van Betekenis slaan de handen in elkaar voor deze unieke masterclass.

Het belichamen van leiderschap met Leadership Embodiment geeft je praktische technieken om aandachtig te luisteren, krachtig je punt te maken en inspirerend te leiden. Dat kun je al. Maar nu gaat het erom dat ook onder druk en in uitdagende situaties te kunnen. Walking your talk dus. In de ochtend laten we je dit ervaren en ontdekken d.m.v. verschillende oefeningen.

‘s Middags gaan we aan de slag met de paarden om het geleerde in praktijk te brengen met daarbij de zuivere spiegel van het paard. Daarbij ontdek je wellicht welke stap je nog kunt maken om het maximale uit jezelf te halen, nóg authentieker te zijn en/of welke overtuiging je nog mag loslaten.

We eindigen de dag met een oefening om alles wat je hebt ervaren te laten integreren in je systeem en centreren nog een keer in 1 minuut, een oefening die je dagelijks kunt herhalen om jezelf elke keer weer in die heerlijke flow te brengen.

Wat we niet gaan doen, is op een paard zitten of rijden: alle oefeningen doe je met beide benen op de grond.

Wat levert de masterclass authentiek leiderschap je op?

  • Je ontdekt en versterkt je authentiek leiderschap
  • Je gaat van stress naar flow in 1 minuut door te centreren
  • Heldere focus, inspiratie en kracht
  • Helder punt maken zonder agressie of vaagheid
  • Met gemak en energie je bijdrage leveren aan wat voor jou belangrijk is

Praktisch

DATUM & LOCATIE

De Masterclass vindt op 27 september 2018 plaats op domein Buitengein, Abcoude.

VOOR WIE?

Deze masterclass is interessant voor leidinggevenden, professionals en ondernemers die ook onder druk authentiek leiderschap willen nemen en voor coaches en trainers die geïnspireerd willen worden door nieuwe technieken.

INVESTERING?

€ 287, excl. BTW. Inbegrepen zijn:

  • Workshop Leadership Embodiment
  • Persoonlijke sessie met paard
  • Het boek De verborgen dimensie van leiderschap van Anouk Brack
  • Lunch met broodjes en sapjes
  • Thee en koffie de gehele dag

Leadership Embodiment: wat is het?

In de Leadership Embodiment methode worden inzichten over optimaal presteren en samenwerken uit oost en west gecombineerd. Waardevolle principes uit mindfulness, aandachtstraining, neurowetenschappen, topsport en de vechtkunst Aikido komen samen en worden heel toegankelijk gemaakt.

De methode geeft handen en voeten aan inspirerende leiderschapsprincipes. Zodat je verbindend leiderschap belichaamt in het moment, juist ook in uitdagende situaties.

Heel praktisch gezegd werken we met diepgaande, eenvoudige oefeningen die ons in staat stellen met onze fysieke houding, ademhaling en mentale focus onze staat van zijn positief te beïnvloeden. Bijvoorbeeld om jezelf in 1 minuut van stress naar flow te brengen. Kan dat?! Ja, dat kan echt.

Op de website van AnoukA training lees je meer over de methode en Anouk Brack, de eerste gecertificeerde Leadership Embodiment coach in Nederland.

Paardencoaching: hoe werkt het?

Paarden zijn een katalysator in het leerproces: de interactie met het paard maakt in korte tijd zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar wat er werkelijk speelt. Paarden geven zuivere feedback zonder oordeel en dat maakt ze waardevolle partners in het leerproces. Daarnaast kun je meteen experimenteren met hoe het anders kan. Anders dan werken vanuit theorieën, zijn sessies met een paard erg persoonlijk en dagen ze je uit jouw talent of leiderschap op een zo authentiek mogelijke manier tot uiting te brengen. Die persoonlijke leerervaring maakt dat het blijvende impact heeft en goed toe te passen is in het dagelijks leven.

Bureau van Betekenis hanteert een leermodel dat begint met een kennismaking en oefening naast het paard. Wij vragen dan welk patroon er ontstaat en of dat herkenbaar is in de dagelijkse praktijk. Vervolgens ervaren de deelnemers hun eigen aandeel in dit patroon én leren ze wat hun invloed is op de situatie. Dit zorgt voor een reflectie op natuurlijke kracht of juist op een blokkade. Op basis daarvan kun je vervolgens in beweging komen door te ontdekken waar je kracht ligt en daarmee te experimenteren. Zo leer je hoe je jezelf en je talenten kunt inzetten om bij te dragen aan dat wat voor jou belangrijk is.

Leadership Embodiment coach Anouk Brack over haar persoonlijke ervaring met paardencoaching

Hoewel ze erg benieuwd was hoe en of het voor haar zou werken, bleef Anouk een sessie paardencoaching voor zich uitschuiven: ze was immers bang van paarden. Een tijdje geleden besloot ze door te zetten en ervoer ze uit de eerste hand hoe het paard haar hielp nog makkelijker vanuit haar persoonlijke kracht te handelen.